Blog

Grup terapeutic experiential si de invatare – o perspectiva neurobiologica

Aplicarea teoriei polivagale in psihoterapie; lucrul cu trauma dintr-o perspectiva neurobiologica.

Organizarea sistemului nervos autonom sta la baza starilor noastre de confort si disconfort, de siguranta si nesiguranta in lume. Aceste stari de confort (ex. calm, incredere, relaxare, tonus muscular) si disconfort (ex. agitatie, iritare, alerta, deconectare) au un impact direct asupra relatiei pe care o avem cu noi insine si a felului in care ii alegem pe cei cu care sa construim relatii.

Prin intermediul acestui grup doresc sa initiez si sa sprijin crearea unui spatiu comun calm, sigur si relaxat, propice vindecarii ranilor emotionale si relationale care dainuie inca in minte si in corp.

Vom lucra temele de interes ale participantilor, mergand pas cu pas pe directia de lucru indicata de sistemul nervos autonom. Obiectivul principal este acela de a experimenta si invata in aici-si-acum mecanismele reglarii emotionale eficiente, si a pleca la finalul fiecarei sedinte cu „resurse in buzunar” pentru o viata mai echilibrata. Pe langa lucrul terapeutic in sine vom avea si momente de odihna, in care ne vom juca, vom medita si vom invata limbajul sistemului nervos intr-un fel prietenos.

 

Cui se adreseaza: Persoanelor care au un interes pentru dezvoltare personala, fie ca au mai avut sau nu contact cu psihoterapia. De asemenea, persoanelor care se afla deja in terapie personala individuala, si care doresc sa lucreze, pentru o durata limitata de timp si intr-un cadru diferit, un subiect punctual care inca stagneaza (ma gandesc aici in special la impasuri de gradul 2 si 3, la nivel de protocol).

Beneficiile participarii la acest grup:

  • veti castiga claritate in privinta aspectelor care „va agata” in relatiile cu ceilalti;
  • veti intelege stadiile somatice si emotionale prin care trec corpul si creierul dvs. in contact prelungit cu factorii de stres;
  • veti stii ce puteti face pentru a „prinde” procesul inainte de a spirala in anxietate/iritare/rabufnire/nepasare/deconectare;
  • veti stii cum sa va acordati „primul ajutor emotional” in situatii de stres accentuat;
  • veti invata cum sa le cereti celorlalti sa va fie aproape atunci cand va simtiti singuri si aveti nevoie de ajutor;
  • veti exersa skill-urile si flexibilitatea de a fi alaturi de ceilalti atunci cand si ei au nevoie de sprijin;
  • veti putea aplica imediat toate cunostintele si deprinderile noi invatate in relatiile dvs. cu partenerii de viata, copiii, familia, prietenii, colegii, dar si cu persoane necunoscute.

Detaliile administrative:

Capacitatea grupului: 4 participanti. Persoanele interesate sunt invitate sa ma contacteze cat mai curand, pentru a programa si o intalnire individuala de 30 de minute inainte de inceperea grupului, in care sa ne cunoastem, sa discutam obiectivele dvs. si sa va prezint contractul cadru. Aceasta intalnire este gratuita.

Frecventa si durata intalnirilor: Vom avea in total 5 sedinte de grup. O sedinta va dura 2 ore si 30 de minute, si ne vom intalni o data la doua saptamani, astfel:

  • Sedinta 1 – luni, 16 martie, 18:30-21:00
  • Sedinta 2 – luni, 30 martie, 18:30-21:00
  • Sedinta 3 – luni, 13 aprilie, 18:30-21:00
  • Sedinta 4 – luni, 27 aprilie, 18:30-21:00
  • Sedinta 5 – luni, 11 mai , 18:30-21:00

Locatia: Cabinetul se afla pe Bdul. Unirii, la 2 minute distanta de iesirea de la metrou.

Tarif si modalitati de plata: Fiecare sedinta costa 200 lei. Inscrierea consta in plata unui avans de 200 lei reprezentand contravaloarea primei sedinta. Plata se poate face cash, sau online in contul cabinetului inscris in contract. Rugamintea este ca pana la finalul sedintei a treia (13 aprilie) sa fie achitata contravaloarea integrala a grupului, adica si restul de 800 lei.

Contact

Pentru inscrieri si orice alte intrebari ma puteti contacta la tel. 0739475582 si e-mail ioanapreda.ro@gmail.com.

Va multumesc si va astept cu drag,

Ioana

 

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.